Zomerbijeenkomst (10:45 – 15:00)

(Op uitnodiging)

Jaarlijks organiseren we onze zomerbijeenkomst op een inspirerende locatie. Deze keer staat deze in het teken van de transformatie van de naoorlogse wijk Schalkwijk in Haarlem.
In deze wijk – die zo’n 25 procent van het oppervlak van de gemeente beslaat – wordt in verschillende deelgebieden gewerkt aan een grootschalige stedelijke vernieuwingsoperatie waarbij praktisch alle transitieopgaven op een eigenzinnige manier aan bod komen. Volop inspiratie en gesprekstof voor onze MOOI relaties lijkt ons!

De komende jaren verandert deelgebied Schalkwijk Midden van een kantorengebied in een ‘stad tussen de bomen’. Een woonwerkgebied met veel groen en ongeveer 1.200 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen en met nieuwe voorzieningen, horeca en ontmoetingsruimte.

We strijken neer in het hart van Schalkwijk Midden waar Floor Roduner, wethouder ruimtelijke ordening en monumenten van Haarlem, zal vertellen over de aanloop tot de stadsvernieuwing en stedenbouwkundigen Willemijn Enders en Marjolein Peters ons in vogelvlucht meenemen door het stedenbouwkundig plan en inzoomen op Schalkwijk Midden.

Vervolgens gaan we in groepjes op fiets-safari en krijg je de kans om met eigen ogen de eerste transformaties en opgeleverde projecten te bekijken en met elkaar in gesprek te gaan.

De fiets-safari wordt begeleid door leden van de Haarlemse Adviescommissie Omgevingskwaliteit. Bij iedere bezochte locatie staat iemand paraat om een persoonlijke toelichting te geven; onder deze vossen zijn zowel de professionals zoals architecten, ontwikkelaars en stedenbouwkundigen, als de lokale krachten zoals buurtbewoners, lokale ondernemers en sociale, creatieve krachten.

Programma

10.45 Inloop (niet eerder i.v.m. besloten bijeenkomst)
11.00 Welkom door Jef Mühren
11.10  Introductie door wethouder Floor Roduner en presentaties van de gemeente Haarlem over de stedelijke vernieuwing van Schalkwijk
12.25 Lunch
13.00 Fietsexpeditie door Schalkwijk Midden en Centrum
14.30 Afsluiting met drankje

Aanmelden

Graag weten we z.s.m. of we op je aanwezigheid kunnen rekenen en vragen we graag om je aan te melden via onderstaand formulier.

Locatie

Paviljoen Rootz, Surinamepad 2, Haarlem.

Bereikbaarheid

Paviljoen Rootz, Surinamepad 2, Haarlem. De locatie is goed bereikbaar met het OV. Vanaf station Haarlem rijdt bus 73 elk kwartier in 10 min. naar Schalkwijk Centrum. Vanaf daar is het 8 minuten lopen naar Rootz. Er is voldoende parkeerplek in de nabijheid van de locatie, (Surinamepad 9b tegenover het paviljoen of in de nieuwe parkeergarage Schalkwijk Midden, Amerikaweg 12).

Beeldverantwoording: Zonsopgang in Schalkwijk met op de voorgrond de Ceylontoren in aanbouw. Fotograaf Kevin Hardendood (SBB)