Heb jij aantoonbare brede ervaring als architect in restauraties en zou je graag enkele uren per week deze expertise willen inzetten in één van onze multidisciplinaire adviesteams? Voel jij sterke affiniteit met de inrichting van onze stedelijke en landelijke leefomgeving en wil je een bijdrage leveren aan goede omgevingskwaliteit in onze Noord-Hollandse gemeenten? Dan nemen we je graag op in ons netwerk van contract-adviseurs.

Werken bij MOOI Noord-Holland

MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit heeft als doel omgevingskwaliteit in Noord-Holland te bevorderen en te behouden. Onze organisatie levert gespecialiseerde vakmensen op het gebied van restauratie, stedenbouw, planologie, landschap, cultuurhistorie, architectuur, duurzaamheid en bouwhistorie in gemeentelijke adviescommissies, kwaliteitsteams en aan omgevingstafels. Ook helpen we gemeenten bij beleidsontwikkeling en fungeren we als sparringpartner en kennisontwikkelaar op het vlak van omgevingskwaliteit.
MOOI Noord-Holland werkt met een team van ca. 25 vaste medewerkers en worden bijgestaan door een netwerk van ca. 55 contract-adviseurs.

Wat ga je doen

  • Je bent adviserend lid in één of meerdere multidisciplinaire adviesteams bij onze aangesloten gemeenten. Dat kan een gemeentelijke adviescommissie en/ of een kwaliteitsteam zijn.
  • Als onderdeel van het adviesteam adviseer je integraal en onafhankelijk vanuit jouw vakdiscipline over onder meer bouwen, herontwikkeling, restauratie, verduurzaming, inrichting openbare ruimte en (historische) groenstructuren. Daarnaast komen ook andere aspecten aan bod, bijvoorbeeld gebiedsvisies, beeldkwaliteitsplannen en beleidsmatige thema’s zoals het uitvoeringsplan omgevingskwaliteit.
  • In samenspraak met de andere leden zorg je voor een constructief en behulpzaam gesprek met initiatiefnemers en ontwerpers. Je bent in staat om op basis van beleid een goede afweging te maken, maar ook bereid om initiatiefnemers richting te geven. De vergaderingen van de commissie of het kwaliteitsteam vinden meestal op locatie bij de gemeente plaats.
  • Je wordt onderdeel van een breed netwerk van collega-adviseurs zo’n 55 in getal die enkele keren per jaar samenkomen. MOOI Noord-Holland organiseert diverse bijeenkomsten voor onze adviseurs waar relevante thema’s en casussen besproken worden of interessante lezingen en excursies worden aangeboden.

Wij zoeken jou

We zoeken een een deskundige teamspeler die over de grenzen van het eigen vakgebied kan kijken. Je hebt het vermogen om onafhankelijke en integrale afwegingen te maken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je analytisch vermogen stelt je in staat om snel inzicht te krijgen in plannen en hun effecten op erfgoed en/of de omgeving. Daarnaast heb je de kwaliteiten om je oordeel begrijpelijk, tactvol en overtuigend over te brengen.
Je hebt een erkende HBO/WO-opleiding afgerond als (restauratie)architect en aantoonbare (recente) werkervaring als (restauratie)architect op het gebied van restauraties, verduurzaming en transformaties, bij voorkeur vanuit je eigen bureau. Ervaring met duurzaamheid en circulariteit zijn een pré. Je bent gemiddeld 4 – 8 uur per twee weken beschikbaar voor advieswerk.

Wij bieden

  • Een overeenkomst van opdracht voor advieswerkzaamheden (freelancebasis);
  • Een marktconforme vergoeding op basis van gewerkte uren plus vergoeding van reis- en eventuele onkosten;
  • MOOI Noord-Holland organiseert jaarlijks diverse inspirerende bijeenkomsten waar alle adviseurs voor worden uitgenodigd, waarvan 2 à 3 bijeenkomsten specifiek gericht zijn op het advieswerk in commissies en kwaliteitsteams. Hiermee houd je je actuele vakkennis op peil en onderhoud je een waardevol netwerk van vakgenoten en gemeenten.

Reageren

Heb je interesse?
Mail dan uiterlijk 22 september je motivatie en CV naar Renate de Visser, bureaumanager via info@mooinoord-holland.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Adviseur’.

Informatie kan worden ingewonnen bij Renate de Visser of andere medewerkers van ons bureau via info@mooinoord-holland.nl of 072-5204459.

(Beeldverantwoording: Inge den Oudsten)